Rococo In Intieme Sferen

rococo

Rococo in Intieme Sferen is de visie van actrice, kunstenares en creatief producent Elles van Velzen die geschiedenis als een grote passie heeft. Haar visie om een beeldverhaal in foto’s in de sfeer van de 18de (en deels 19de) eeuw vast te leggen, vanuit een cinematografisch oogpunt door fotograaf Stephan Brenninkmeijer en als historische schilderijen door fotograaf Jeroen Wagner, komt met deze tentoonstelling tot uiting.

Inspiratie voor deze foto’s vond Elles o.a. in het Franse hof van voor de revolutie, schilderijen van Vermeer en Keizerin Elisabeth. Er is bewust gespeeld met verschillende tijden en hoven en van daaruit is de droomwereld van Elles tot leven gekomen. De foto’s geven hierdoor een verrassende inkijk in het leven, de intriges, en andere spanningen die in de diverse hoven van weleer speelde. Elles heeft bewust gekozen om met (collega) acteurs te werken en niet met modellen zodat de emoties op de juiste wijze tot uiting zouden komen. Er is gewerkt vanuit een verhaal maar de intentie is dat ieder ook haar/zijn eigen verhaal erbij kan vormen.

Het beeldmateriaal dat u zult zien is gemaakt in Museum Geelvinck Hinlopen Huis te Amsterdam en hier in Kasteel Groeneveld te Baarn. De expositie zal hier te zien zijn van 28 februari 2015 (opening) tot en met 28 mei 2015.

Deze tentoonstelling laat nog maar een kleine greep zien uit het beeldmateriaal dat gecreëerd is gedurende dit project en we hopen dat u zich zal laten meevoeren in deze droomwereld van Elles van Velzen en dat het u zal vermaken!


Alle foto’s uit onderstaand portfolio zijn te koop! Neem voor een bestelling contact op met Elles van Velzen.Crew


Regie: Elles van Velzen
Fotografen: Stephan Brenninkmeijer, Jeroen Wagner
Producent: Elles van Velzen
Uitvoerende producenten: Elles van Velzen, Christian Dol
Visagisten: Inka Houtzager, Marja Wagner
Setdresser: Brendan Vos
Opnameleider: Wouter Springer


Cast


Harold Dückers
Neeltje van den Brand
Christian Dol
Elles van Velzen


Brief van de Graaf aan de Jonkheer. Geschreven op de rug van en gedicteerd door de Markiezin.
Reacties zijn gesloten.