Elles van Velzen
overelles2
Ik ben Elles van Velzen. Van jongs af aan was ik al bezig met acteren en ik ben m’n ouders nog altijd dankbaar dat ze me vanaf m’n zevende jaar acteerlessen lieten volgen aan de SKVR (destijds ter aanvulling op m’n lessen klassiek ballet). Het acteren heeft me daarna nooit meer losgelaten en ook na een reguliere studie te hebben afgerond in het toerisme, bleef het bloed kruipen waar het niet gaan kon.

Ik ben vervolgens een opleiding gaan volgen aan het Theaterinstituut Rotterdam gevolgd door lessen aan De Trap en heb sindsdien diverse masterclasses gevolgd, o.a. bij Johanna Tersteege, Camilla Siegertsz en Ruud van Hemert.

strook

Vooral Ruud heeft voor mij en m’n carrière enorm veel betekend, van hem heb ik het allermeest geleerd. Ik weet dat deze man niet door iedereen in het vak de waardering krijgt die ik voor hem voel, maar ik zal hem eeuwig dankbaar zijn!

In periodes dat ik het even zwaarder heb dan hoor ik het hem nog zeggen: Hier ben jij voor gemaakt, als je dat laat liggen moet je je ogen uit je kop schamen. Ja, dat werkt(e) natuurlijk wel super motiverend! Ook zijn boodschap dat ik niet afhankelijk moest worden van castingbureaus aangezien die vaak met dezelfde acteurs blijven werken en zelf m’n werk moest gaan creëren ben ik nooit vergeten. Ik ben dat ook steeds vaker gaan doen en inmiddels weet ik niet beter.

strook2

Naast het acteren in opdracht ben ik de afgelopen jaren ook steeds meer zelf concepten gaan bedenken en gaan produceren en heb inmiddels al mooie dingen mogen maken samen met talentvolle mensen. Naast het produceren van en het acteren in films ben ik werkzaam als trainingsactrice en dat vind ik tevens een schitterend vak.

Mijn passie omschrijf ik als volgt: Mensen een moment van (zelf)inzicht, begrip, verstrooiing, ontroering en/of plezier te kunnen geven door het inzetten van mijn talenten: het acteren en het maken van films. Deze passie is de leidraad van m’n carrière en ik ben een gelukkig mens dat ik dit zowel in het acteren, in het trainingsacteren als in het maken van films volledig kan benutten.