Fabula

fabula9


PERSBERICHT


Fabula laat zich het beste omschrijven als een donker sprookje. Naar het scenario van Ron Toekook en onder regie van Anouk Briefjes belooft deze film mede door zijn sterke cast & crew een bijzonder prikkelende film te worden!

Anna is meer dan een gedreven verslaggeefster, ze is vooral een mensenwolf en al eeuwen onderdeel van een hechte roedel. Larenzo kan door zijn sociale onhandigheid geen relatie vinden waardoor hij als afstammeling van spokende adel onder zware druk staat, met name door zijn grootmoeder, om zich snel voort te planten. Als hij hoort dat Anna in haar reportages bijna letterlijk zijn gedichten verwoordt, raakt hij er van overtuigd dat Anna zijn zielsverwante is. Anna weet dat Larenzo haar nooit meer zal laten gaan.


Op zondag 22 mei was de spetterende Première van Fabula. Lees Meer ->


Wil jij bij deze exclusieve galapremière aanwezig zijn samen met onze cast en crew, reserveer dan tijdig exclusieve premièrekaarten (€35,- per ticket).

Reserveer je exclusieve premièrekaarten via: info@ellesvanvelzen.nl

Geproduceerd door Elles van Velzen i.s.m. Anouk Briefjes en Christian Dol.

Op set van Fabula – Stills ->

posterwall

Poster Fabula. Ontwerp: Philip Dirven. Tekeningen: Esther Wijdeveld.


CAST


annaAnna Kramer – Elles van Velzen

Anna is een mensenwolf en al honderden jaren oud. Wolven zijn, net als mensen, sociale roofdieren. Net als bij ‘gewone’ wolven, ontbreekt bij Anna en haar man Jack het sekseverschil dat wel vaak bij zoogdieren voorkomt. Anna tart het lot graag een beetje en wil zich niet vervelen. Van daaruit heeft ze gekozen in deze periode van haar leven voor de rol van nieuwslezeres. Zo ziet zij dat ook, een rol. Het is namelijk tegelijk een camouflage voor wie ze werkelijk is. Ze beleeft er overigens zeker veel plezier aan omdat ze zo haar wolveninstinct van achtervolgen en spanning in kan zetten.


larenzoLarenzo Hofman – Christian Dol

Larenzo is de laatste generatie uit een bloeddorstig spookfamilie, dat het niet zo getroffen heeft met hem. In het verleden plantte het geslacht zich voort met fortuin of geweld, nu hapert de machine nogal met Larenzo. In een maatschappij met onafhankelijke en sterke vrouwen en een verloren familiefortuin, is de inepte Larenzo een onaantrekkelijke partij voor een vrouw. Larenzo staat onder grote druk van zijn familie en dan met name van zijn grootmoeder, om zich voor te planten. In Anna denkt hij zijn partner gevonden te hebben.


barthoEtienne van den Bemt – Bartho Braat

Etienne ging na de dood van Larenzo’s vader een relatie met zijn moeder aan, om zo het familiefortuin in zijn handen te krijgen. Die illusie heeft hij nog steeds en van daaruit heeft hij zich over Larenzo ‘ontfermt’. Geld is het grootste geluk volgens hem.


alaineAlaine van den Boetzelaer – Pamela Teves

Ailene is een vastbesloten vrouw, die in haar leven veel heeft moeten opgeven wiens enige hoop op voortleven de inzet van haar kleinzoon is. Ailene is al decennia geleden overleden en heeft tijdens haar leven haar zoon en dochter verloren. Na de geboorte van haar kleinzoon overleed haar schoonzoon onder geheimzinnige omstandigheden, hij verdween tijdens een jachtpartij.


janbakkerJan Bakker – John Leddy

Jan is lichamelijk de 80 gepasseerd, geestelijk is hij nog steeds de dertiger van vroeger. Een nieuwsgierige man, die op dingen en mensen afstapt. Hij is alles behalve de stereotype bejaarde. Hij herkent in Anna iemand, Saskia, die hij in het verzet tijdens WO II ontmoet heeft en die hem destijds vertelde dat ze slechts heel langzaam ouder wordt.


jackJack Brouwers – Chris van der Wal

Jack is net als Anna een mensenwolf en al eeuwen oud. Zijn sociale netwerk heeft er voor gezorgd dat hij weet wie zijn vijanden zijn, met wie je moet samenwerken en waar het gevaar dreigt. Zijn liefde voor Anna is onvoorwaardelijk. Net als bij wolven wordt seks voorafgegaan door hofmakerij en het maakt hem dus tot een sympathieke wolf, die Anna als gelijke ziet. Samen zijn ze alfa over hun gezin (roedel).


agnesAgnes Jeunig – Steffie Zoontjes

Y-Generatie, veel ambitie, weinig geduld, maar een gezond verstand. Niet gewend om een onvoldoende te krijgen en haar hele leven opgegroeid met complimenten, is Anna niet de beste stageplek voor Agnes om geïntroduceerd te worden in ‘het echte leven’. Toch is ze flexibel en leert ze snel. Ze kijkt vanuit haar ambitie enorm tegen de bijzondere Anna op.


roosRoos – Amber Teterissa

 

Roos is de nieuwe collega van Larenzo, één van de weinige vrouwen op de afdeling. Ze staat haar mannetje en heeft het hart op de tong.


oberOber restaurant ‘Sluizer’ – Richy Brown

 

Werknemer van restaurant Sluizer en de favoriete ober van Anna omdat hij precies weet wat ze wenst.


producerProducerMaiko Kemper

 

Collega van Anna en omdat hij haar niet kan peilen schept hij er genoegen in om haar dwars te zitten.


arjenArjen de Ridder – Danny de Kok

Arjen is een relaxte, no-nonse man. Hij weet van Anna’s geheim en heeft daardoor een vertrouwensband. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat Anna Arjen al kent sinds hij een baby was. Arjen ademt nieuws en bestuurt de redactie adequaat en gericht. Voor hem is het belangrijk dat mensen verslaggeving doen van onderwerpen die hen boeien en goed bij zichzelf passen.


merelMerel – Linda Mietes

 

Merel, de dochter van Jack en Anna, is het gewend dat ze veel moet verhuizen en van naam moet veranderen. Omdat ze daardoor geen vriendjes en vriendinnetjes voor het leven kan maken is de band tussen haar en haar broer extra sterk.


meesMees – Ravi Uri

Mees heeft een sterke band met zijn zus Merel. Ook hij is gewend om continue te moeten verhuizen waardoor hij geen vriendjes en vriendinnetjes heeft.


Kantoormedewerker 1 – Rob Hertog


Kantoormedewerker 2 – Eric van der Velden


CREDITS


Regie – Anouk Briefjes

anoek2

 

Anouk Briefjes studeerde in 2004 af aan de Hogeschool van de Kunsten Artez. Daarna volgde zij masterclasses bij The Actor Studio of Lee Strasberg in New York. Terug in Nederland ging ze aan het werk als actrice, dramadocent, regisseur en zangeres. Ze speelt in verschillende theatergroepen, tv series en films. Momenteel is Anouk verbonden aan de theatergroep The Dutch Factory, die vooral Shakespeare stukken spelen in de originele taal. En Transversal Theater wat een internationaal theater gezelschap is. Naast zelf spelen, regisseert ze regelmatig van bedrijffilms tot speelfilms.


Scenario – Ron Toekook

rontoekook

 

Ron Toekook is de zoon van een Pruisische baron en een Limburgse prinses. Na een spannende jeugd, waarbij hij met zijn ouders de wereldzeeën over voer en draken en watermonsters leerde verslaan, keerde hij terug naar Nederland om ‘iets met film of marketing’ te gaan doen. Het werd uiteindelijk ‘iets met film.’ Hij put veel inspiratie uit kleine dagelijkse dingen en bij writer’s block heeft ie een geheim toverdrankje. Hij schrijft nu onder andere samen met Anouk Briefjes aan een nieuwe serie ‘die natuurlijk niemand wil zien’, als hij tenminste niet druk is met uit het raam staren


Producenten

Elles van Velzen
Anouk Briefjes


Uitvoerend producenten

Elles van Velzen
Anouk Briefjes
Christian Dol


Postproductie

Elles van Velzen
Anouk Briefjes


Crew

DOP – Michiel Los
Focuspuller – Tom Duiker
Assistent camera – Olga Willems – Tom Duiker
2de assistent camera – Rico Pel

Gaffer – Karen Flore
Best Boy – Olga Willems
2de assistent licht – Wim de Jong
Assistent to Ms. Flore – Vanessa Romeijn

Geluid – Ivo Bemelmans – Ties van der Linden

Regie assistenten – Sassy Smit – Katja van der Does

Opnameleider – Zamire Thijssen
Productieleider – Elles van Velzen
Assistent Productieleiders – Roxana van der Meulen – Maurice van Bokhoven – Christian Dol

Art Director – Robbie van Boeijen
Visagie – Eva Kuypers – Joanne MacKenzie
2de visagie – Natasja Diks-Bakarbessy
Kleding – Inka Houtzager – Chris Ezerman
Styling – Elles van Velzen

Clapper – Nick Vasilikos
Runner – Kuno Stomp – Ton Boxhoorn – Maurice van Bokhoven

Catering – Toets Zoontjes Teerenstra – Anna Bonhoffer – Gevulde Eieren

Making off – Ton Boxhoorn
Setfotograaf – Pim Rusch

Editor – Adri Gersen
Sounddesigner – Ties van der Linden
Composing – Ties van der Linden
Visual en Special effects – Luc Boesten – Ruben Vroman van Boeman FX
Grader – Marco van Bergen

Titeldesign – Isaak Kraft van Ermel
Illustraties – Esther Wijdeveld
Poster – Philip Dirven

Titelsong – Desray
Music & Lyrics – P. Drabe – S. De Wolff
Producer – P. Drabe


Casting

Anouk Briefjes
Elles van Velzen
Christian Dol


Extra’s

Fedde Peutz
Vanessa Romeijn
Alex Turk
André Bennaars
Jeroen van den Beemt
Nathalie Bouts
Ron de Groen
MP Welters
Maurice van Bokhoven
Hendrika van Bokhoven
Vera Rusch
Amber Rusch
Eric de Munck
Arno Zoontjes
Tirza Gehring
Vincent Pronk
Brecht Ybema
Willem Jan Ybema


Speciale dank

Wim de Jong – DJ Electronics – Leverancier LED verlichting – BiColor en LED Panels
Simone Grooters – SG Trainingen Co-Producent
Madelon Toekook
Hans van der Hulst
Hans Groenendijk
Jasper joosten
Henk van Velzen
Jarg de Boer, Anta. Politiekostuums
Annemarie Visser – Profi Step Ambulancekostuums
Elmer Kievit, Energice
Teun Smit


Postuum en in dierbare herinnering

Anneke Crama


Presentatie première

Hans Groenendijk


Locaties

Restaurant Sluizer Amsterdam
Worldhotel Wings Rotterdam
Crown Business Center Haarlem
B & B Haarlem Margareth-Ann de Ruiter
SI Stables Zuidschemer
Kasteel Doorwerth Doorwerth
Verpleeghuis Bornholm


Met dank aan

djDJ Electronics (Wim de Jong) is binnen onze productie een grote leverancier geweest wat betreft de apparatuur voor de belichting. Om alles en iedereen mooi op beeld te krijgen en precies de sfeer te creëren die bepaalde scenes nodig hebben is de belichting natuurlijk uiterst belangrijk. Voor onze productie Fabula hebben wij in verschillende scenes ontzettend fijn gewerkt met het apparatuur van Wim de Jong. Denk hierbij o.a. aan Bi-Color LED panels van het merk DJ Electronics. Neem voor meer info over dit merk eens een kijkje op: www.djelectronics.nl


sgSG Training & Coaching is een bureau wat al jaren gespecialiseerd is in het geven van trainingen op het gebied van omgaan met agressie, psychiatrie en communicatie. SG Training & Coaching werkt vanuit een uitgebreide intake procedure. Zo is het mogelijk de trainingen en opleidingen op uw wensen af te stemmen. De kracht van SG is: transparantie en praktijkgerichtheid. Hierdoor bent u als cursist in staat snel de vertaalslag te maken naar uw eigen werksituatie. Simone Grooters van SG Training & Coaching heeft als sponsor een bijdrage geleverd aan onze film. Wilt u meer weten over dit bureau neem dan eens een kijkje op: www.sgtraining.nl


sluizerSluizer Restaurants is één van de oudste en meest bekende restaurants in het centrum van Amsterdam en is gericht op de Nederlandse keuken met zoveel mogelijk locale vis-, vlees- en vegetarische gerechten. De twee gecombineerde restaurants met de exposities van de foto’s van Mark Kohn en de schilderijen van de schilder en filmmaker Henry Plaat ademen de tijdloze en hedendaagse Amsterdamse sfeer uit. Het specialiteiten restaurant en het vis restaurant waren ooit los van elkaar, maar zijn sinds 2003 verenigd en als Sluizer Restaurants bekend. In de film Fabula vormt Sluizer het decor van een wel heel bijzondere ontmoeting tussen de hoofdrolspelers! Hiernaast heeft Sluizer onze gehele cast en crew voorzien van een fantastisch diner tijdens onze opnamedag op hun locatie! Bent u op zoek naar een gezellige locatie in het centrum van Amsterdam waar u ook nog eens ontzettend lekker kunt eten? Neem eens een kijkje op: www.sluizer.nl


Hiernaast bedanken wij ook:

logoos

Sponsors

DJ Electronics
SG Trainingen
Teun Smit
Restaurant Sluizer
Crown Business Center
Box of Brains
Restaurant Papaya
Het Raam
New York Pizza Rotterdam
Light Unit
SI Stables
Geldersch Lanschap Kastelen
Worldhotel Wings Rotterdam
Gevulde Eieren
Boeman FX
Anta Uniformverhuur & Props BV
Energice
Kasteel Doorwerth
ProfiStep
Van Hoek Music
Lantaren Venster
Groener Gras Producties


Wilt u als bedrijf onze film steunen en uw bedrijf in de kijker spelen?

Neem contact op via: info@ellesvanvelzen.nl om de mogelijkheden te bespreken.
Reacties zijn gesloten.