Elles van Velzen
actrice
Elles van Velzen is een Nederlandse actrice. Als klein meisje stond zij al op de planken als balletdanseres. Onder andere met grootheden als Han Ebbelaar en Alexandra Radius. Dankzij het ballet kreeg Elles al vroeg acteerlessen en kwam zij er achter dat acteren haar echte passie is.

Vanaf haar twaalfde speelde Elles in diverse theaterstukken. Na een opleiding bij Het Theaterinstituut Rotterdam volgde zij diverse masterclasses bij Johanna ter Steege, Camilla Siegertsz en Ruud van Hemert. Sinds 2001 is zij zich steeds meer op film gaan richten, mede op advies van Van Hemert.

strook3

Van Hemert is zeer belangrijk geweest in haar ontwikkeling als filmactrice. Elles speelde o.a. gastrollen in televisieseries als Kees en Co, De Inburgeringsserie en Moordvrouwen.

Zij ontving veel lof voor de rol van moeder met een anti sociale persoonlijkheidsstoornis in Moordvrouwen, maar ook voor rollen in diverse bedrijfs- en voorlichtingsfilms en (hoofd)rollen in diverse shorts als Pad van Adel, Wat kan je nog wel?, Dorpse Gewoontes, Le Reste, Boeit me Dat? en Nightshot (Nominatie beste actrice)

Daarnaast speelde Elles in meerdere shorts die ze zelf ook produceerde waaronder De Fan (Nominatie beste actrice 48hr NFF) en Gedicht (met tegenspeler Peter Post) Deze film werd runner up en draaide onder meer op het Nederlands Filmfestival en op het filmfestival van Cannes.

strook4

Elles is zich dus de afgelopen jaren ook steeds meer gaan richten op het zelf produceren en maken van films. Haar jarenlange ervaring als actrice samen met haar grote creativiteit in het bedenken van concepten komen hierin goed tot z’n recht.

Momenteel is zij bezig met de postproductie voor de short Cirkels (regie: Tamara Miranda), een korte film over rouwverwerking.

Andere films die Elles heeft geproduceerd zijn o.a.: Voor de Kinderen, Brainstorm, Weg en de trailer voor Vreemden.

Op 22 mei zal Fabula (regie: Anouk Briefjes) in première gaan, hierin is Elles tevens te zien als de eigenzinnige wolvin Anna.

Naast werkzaamheden als actrice en producent presenteerde Elles eind februari 2016 met trots haar eigen foto-expositie Rococo In Intieme Sferen. Hierin wordt met foto’s een spannend verhaal verteld in de sfeer van de 18de en de 19de eeuw. Mede aangespoord door het succes hiervan is Elles momenteel bezig aan een nieuwe fotoserie, welke zal gaan over Sterke vrouwen uit de Geschiedenis. Hierin zullen sterke vrouwen van nu sterke historische vrouwen uitbeelden, begeleidt door hun persoonlijke levensverhaal.

Naast actrice en producent is Elles een ervaren trainingsactrice en trainster en is hierin met name werkzaam binnen het onderwijs, de zorg en de psychiatrie.